Megújul a kecskeméti Tourinform iroda

A Kisfaludy Fejlesztési Program – Tourinform irodák és információs pontok felújítása című pályázatnak köszönhetően közel 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újul meg a kecskeméti Tourinform iroda.

A kecskeméti Tourinform iroda a Szabadság téren található, 2019-ben közel hatezren keresték fel tájékoztatást kérve a helyi látnivalókról, programokról, szállás-, és vendéglátóhelyekről. A fenntartó Hírös Sport Nonprofit Kft. tavaly augusztusban nyújtotta be „A kecskeméti Tourinform iroda felújítása” című, TFC-3.1.1-2020-00013 azonosító számmal rendelkező pályázatát, mellyel 24.955.333 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az iroda hosszú idő óta nem esett át felújításon, most azonban a nyertes pályázatnak köszönhetően sor kerül a nyílászárók cseréjére, valamint egy nagyobb fogadótér kialakítására. Az épület új padlóburkolatot, álmennyezetet és belső világítást kap, és a bútorzatot is lecserélik. A felújítás egyik legfontosabb szempontja, hogy barátságos, kellemes és tágas fogadótérbe érkezzenek meg az iroda látogatói. A teljes körű információszolgáltatás és a látnivalók vizuális megjelenítése érdekében fali és álló LCD kijelzők is beszerzésre kerülnek. A felújítási munkák várható befejezése 2021. tavasza.

A felújításnak köszönhetően a Tourinform arculatnak, és a látogatók igényeinek megfelelő, magas színvonalú vendégfogadási és információs pont jön létre, mely Kecskemét városát is méltóképp mutathatja be a turistáknak.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.