Kecskemét városa

A híres magyar Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét Magyarország középső részén, a Duna-Tisza közi homokhátságon fekszik. Budapesttől 85 km-re található, az M5-ös autópályán megközelítőleg 50 perc alatt elérhető. Magyarország hetedik legnagyobb városa, 321 km²-en terül el, lakosainak száma 112 000 fő.

Akár turistaként, akár üzleti céllal érkezik hozzánk, nálunk egész évben érdekes látnivalókkal, gazdag programkínálattal, változatos kulturális eseményekkel, hagyománytisztelő rendezvényekkel találkozhat. Ez a sokszínűség a múlt öröksége, hiszen az „Aranyhomok városa” már évszázadok óta kereskedők, különböző felekezetek és kultúrák találkozási pontja.

Kecskemét főtere és a Városháza

Kecskemét főtere és a Városháza

Kecskemét települését már Nagy Lajos király 1368-ban kelt oklevele mezővárosként említi. Mezővárosi jellegét évszázadokon át megőrizte, a sajátos homoki szőlő- és gyümölcskultúra nagyban hozzájárult a város gyarapodásához. A nemesítők munkájának eredménye a híres kecskeméti kajszibarack, és a belőle készített páratlan zamatú fütyülős barackpálinka.

A XIX. század második felére az egykori mezőváros piacteréből szecessziós palotákkal díszetett főtér vált. Kecskemét máig a magyar szecessziós építészet „fővárosa”, belvárosát a stílus legszebb remekei ékesítik. A város ugyanakkor a zene, a képzőművészet és az animáció nemzetközi hírű műhelyeinek, egyedülálló gyűjtemények, és elismert tudományos intézetek fellegvára. Évről-évre visszatérő fesztiválok sorával várja a látogatókat.

A Bozsó Gyűjtemény

A Bozsó Gyűjtemény

Kecskemét 1950 óta Bács-Kiskun megye székhelye, dinamikusan fejlődő ipari, kereskedelmi és kulturális központ. A logisztikai adottságoknak, a jelentős mértékű ipari fejlődésnek, valamint a Mercedes-Benz gyárnak köszönhetően 2012-től Magyarország kiemelt járműipari központja.

A város hivatalos honlapja ITT tekinthető meg.