Bemutatkozás

A kecskeméti Tourinform Iroda Kecskemét belvárosában, a Szabadság téren található. Az irodában a turisták és érdeklődők Kecskemét és térsége nevezetességeiről, kulturális programjairól, turisztikai szolgáltatásairól, szállás- és étkezési lehetőségeiről kaphatnak információkat.


A Tourinform Kecskemét szolgáltatásai:

 • ingyenes turisztikai kiadványok ajánlása Magyarországról és Kecskemétről, magyar, angol és német nyelven,
 • ingyenes térképek biztosítása,
 • helyi kulturális programok és szabadidős tevékenységek ajánlása,
 • idegenvezetések szervezése,
 • ajándéktárgyak árusítása,
 • koncert- és előadás jegyek értékesítése,
 • kerékpárok, elektromos rollerek, nordic walking botok, és audio guide eszközök bérbeadása.

Az iroda nyitvatartása ITT tekinthető meg, elérhetőségei pedig ITT.


A Tourinform Kecskemét adatgyűjtő területe:

 1. Ágasegyháza
 2. Ballószög
 3. Dabas
 4. Dunavecse
 5. Felsőlajos
 6. Fülöpháza
 7. Helvécia
 8. Hernád
 9. Jakabszállás
 10. Kecskemét
 11. Kerekegyháza
 12. Kunadacs
 13. Kunbaracs
 14. Kunpeszér
 15. Kunszentmiklós
 16. Ladánybene
 17. Lajosmizse
 18. Lakitelek
 19. Nyárlőrinc
 20. Orgovány
 21. Örkény
 22. Pusztavacs
 23. Szabadszállás
 24. Szalkszentmárton
 25. Szentkirály
 26. Táborfalva
 27. Tass
 28. Tatárszentgyörgy
 29. Újsolt
 30. Városföld


A Tourinform hálózat:

A kecskeméti Tourinform Iroda, másnéven a Tourinform Kecskemét 2004. augusztus 16. óta tagja az országos Tourinform hálózatnak.

A Tourinform név- és logó védjegy kizárólagos tulajdonosa a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely a hálózatba tartozó irodák egységes arculatáért, üzleti magatartásáért, és szakmai munkájának koordinálásáért felel. Meghatározza a működési keretet, szakmai elvárásokat fogalmaz meg, és feladatokat oszt ki.

A Tourinform Irodáknak köszönhetően a Magyar Turisztikai Ügynökség részletes és pontos képet kap az adott térség turizmusáról, a turisztikai látnivalókról és szereplőkről, továbbá a turisták számáról, igényeiről, preferenciáiról.


A Tourinform Kecskemét fenntartója:

A kecskeméti Tourinform Irodát 2023. augusztus 1-től az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesületet a Kecskeméti kistérség 21 települési önkormányzata alkotja. Elnöke: Kecskemét város polgármestere. Létrehozásától, 1999-től feladata elsősorban a térségi kapcsolatok erősítése, helyi erőforrások felkutatása, pályázatok elkészítése, a regionális és kistérségi szempontból fontos fejlesztések támogatása, az ehhez kapcsolódó tevékenységek koordinálása, hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek felkutatása, közös területfejlesztési, vidékfejlesztési programok kialakítása, megvalósítása. Egyesületünk több rendezvényt is szervez, valamint tart fent több projektet.

Kiemelt fontosságú feladatunk a térségi kézműves alkotók és termelők piacra jutásának elősegítése, marketing tevékenységeik összehangolása, munkásságuk megismertetése a lakossággal, valamint ezzel együtt hagyományaink, kultúránk megelevenítése a térségi rendezvényeken. Ezen célok fontos része a lakosság egészséges táplálkozásának elősegítése, a helyi identitástudat erősítése, a helyi, lokális termékek előnyben részesítése, a rövid ellátási lánc erősítése a térségben.

Az egyesület  további fontos célja a térségi turizmus fellendítése, a turisztikai szolgáltatókkal való kapcsolattartás, együttműködés, a térségi attrakciók, szolgáltatások népszerűsítése. Mindezek érdekében létrehozta a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt, amely jelentős segítséget, információt nyújt a térség kincseinek felfedezésében. Kecskemét város, és térségéből 20 település látnivalóit, programjait, szálláshelyeit és vendéglátóhelyeit foglalja össze. Egyedülálló módon tartalmazza az egyes települések helyi értéktárait, valamint az erre épülő Értékjáró séták leírását térképpel, kisfilmmel. Kerékpáros útvonalterveket is tartalmaz, amely az egész család számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Kiemelt programok:

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Az alkalmazás segítségével komplett kirándulási tervet tud készíteni az alföldi településeket felkereső turista. Mindezt térítésmentesen, a modern kor követelményeit is figyelembe véve GPS koordinátákkal, térképekkel ellátva és települési kisfilmekkel illusztrálva. Az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az IOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az App Store-ból lehet letölteni Kecskemét és térsége névre keresve, illetve letölthető a www.aranyhomok.hu honlapon keresztül is.

Töltse le Ön is az applikációt ingyenesen és fedezze fel Kecskemét és térségét!

http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio

Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az Egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást és ott a település értékeit felfűzve egy sétaútvonalra, töltünk el egy kellemes szombati napot a sétára jelentkező vendégekkel.

A séta során felkeressük a Települési Értéktárakban szereplő értékeket, a nevezetességeket, a település kiemelt szolgáltatóit, attrakcióit. A séta végén fakultatív ebéd lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik egy adott település gasztronómiáját, nevezetes éttermét, csárdáját is szeretnék megismerni. A túrákon való részvétel ingyenes, az ebéd kivételével.

Kecskeméti Tanyai Termék Piac

2014. óta működik az Egyesület szervezésében a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, mely minden csütörtökön 13-17 óra között látogatható Kecskemét főterén a „Tér a térben”.

Aranyhomok Kincsei Települési Értéktárak Adatbázisa és honlapja http://www.helyiertekeink.aranyhomok.hu/

A 2012. évi XXX. törvény a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról rendelkezik és települési értéktárak létrehozásáról döntött, amely a nemzeti értékek nyilvántartásba vételét és megőrzését szolgálja. E törvényt figyelembe véve hoztuk létre az Aranyhomok Kincsei Települési Értéktárak Adatbázisát, amely tagtelepüléseink rendelkezésünkre álló helyi, megyei és országos értékeit dolgozza fel Kecskemét és térségében. A törvényben meghatározott módon kategóriánként is rá lehet keresni a helyi értékekre:  az agrár- és élelmiszergazdaság, az egészség és életmód, az épített környezet, ipari- és műszaki megoldások, a kulturális örökség, sport, természeti környezet vagy turizmus és vendéglátás kategóriákban a húsz település valamennyi ide tartozó adatát megtalálhatjuk egy helyen.

Rendezvények

Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál

Helyi Termék Ünnep – www.helyitermekunnep.aranyhomok.hu

Hírös Hét Fesztivál Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár – hiros7.aranyhomok.hu

Bővebb információ: www.aranyhomok.hu, www.facebook.com/akegyesulet