Megnyitott a felújított kecskeméti Tourinform Iroda

2021. május 5. szerdától ismét várja az érdeklődő turistákat – és helyi lakosokat – a látványosan átalakított kecskeméti Tourinform Iroda.

A Kisfaludy Fejlesztési Program – Tourinform irodák és információs pontok felújítása című pályázatnak köszönhetően közel 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újult meg a kecskeméti Tourinform Iroda épülete. A munkálatok során nagyobb fogadótér lett kialakítva, ami a Magyar Turisztikai Ügynökség arculati kézikönyve alapján lett berendezve. Az új bútorokon kívül az irodában található LCD kijelzők is nagyon látványosak, melyek reklámfilmek, programok, turisztikai információk megjelenítésére alkalmasak. Az épület ezen felül új nyílászárókat, padlóburkolatot, álmennyezetet és belső világítást kapott.

A pályázatnak köszönhetően nemcsak az iroda épülete újult meg, hanem a szolgáltatások köre is bővült. A város kényelmes, egyúttal környezetbarát felfedezésére kiválóan alkalmas elektromos rollerek kerültek beszerzésre. Az elektromos rollereken kívül kerékpárok és nordic walking botok is bérelhetők. Szintén a pályázatnak köszönhetően már audioguide eszközök is rendelkezésre állnak az irodában, melyek segítségével érdekes és informatív városnéző sétán vehetnek részt a turisták akár önállóan is. Az ajándéktárgy kínálatban pedig már a helyi kézművesek termékei is megtalálhatók.

Az iroda az újranyitást követően hosszabb nyitvatartással várja az érdeklődőket.
Turisztikai főszezonon kívül (szeptember 16 – május 14. között) hétfőtől péntekig 8.30-16.30, szombaton 9-14 óra között tart nyitva.
Turisztikai főszezonban (május 15-től szeptember 15-ig) pedig még tovább, hétfőtől péntekig 8.30-17.30, szombaton 9-15, vasárnap pedig 9-14 óra között lesz nyitva.