Nyáresti udvari koncertek – Június

A Hírös Agóra szabadtéri programsorozata, a Kápolna 24 több eseménnyel is jelentkezik a nyár folyamán.  Az előadások a zene, illetve az irodalom köré épülnek és minden alkalommal 20 órakor kezdődnek a Kápolna utca és a Munkácsy utca sarkán, a Csiperó udvaron.

Első alkalommal június 18-án, pénteken a Cserháti esten vehetnek részt az érdeklődők. Fehér Adrienn eMeRTon-díjas énekesnő, valamint művésztársa Neumann Balázs, jazz-zongorista előadásában ismerhetik meg a résztvevők Cserháti Zsuzsa életművét. 2016-ban indult útjára a Hamu és gyémánt című színházi előadás, amellyel Fehér Adrienn méltó emléket állított a kiváló művésznek. A darab sikere után született meg 2018-ban a gondolat, hogy a színházak zártabb világából kilépve egy Cserháti dalokból és őszinte monológokból álló műsor révén mutassák be Cserháti Zsuzsa különleges örökségét.

Június 19-én, szombaton Huzella Péter és Rátóti Zoltán estjén vehetnek részt az érdeklődők. A bor filozófiája című műsor során olyan versek és dalok hangzanak el, amelyeknek központi témája a bor. Balassi Bálint, Vörösmarty Mihály vagy Petőfi Sándor versei mellett Márai Sándor szövegei és Hamvas Béla: A bor filozófiája című művének egyes részei is az előadást alkotják.

A kapukat 18:30-kor nyitják és az este folyamán a büfé végig üzemel. Eső esetén a Kulturális Központ előcsarnokában tartják meg a programot. A rendezvények minden esetben csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!

A jegyárakról a Hírös Agóra honlapján tájékozódhatnak.