Nyáresti udvari koncertek – Július

A Hírös Agóra szabadtéri programsorozata, a Kápolna 24 júliusban újabb koncertekkel folytatódik.  Az előadások a zene, illetve az irodalom köré épülnek és minden alkalommal 20 órakor kezdődnek a Kápolna utca és a Munkácsy utca sarkán, a Csiperó udvaron.

Július 3-án, szombaton Herczku Ágnes, FONOGRAM díjas népdalénekes és zenekara érkezik Kecskemétre, hogy a népzene világába kalauzolja az érdeklődőket. A Magyar Állami Népi Együttes volt szólistája, Herczku Ágnes és Nikola Parov a világzene, valamint a kortárs ethno-jazz műfajának kiemelkedő művészei. A Banda további tagjai pedig szintén a hazai népzene kiváló szereplői. Zenéjük különleges, magával ragadó és nemzetközileg elismert. 

Július 16-án, pénteken Illényi Katica hegedűművész estjén vehetnek részt az érdeklődők. Illényi Katica, Magyarország Kiváló-és Érdemes Művésze Pártos Csilla műsorvezetővel beszélget majd többek között a művészek társadalmi felelősségéről, életpályája örömeiről és nehézségeiről, valamint a pandémia időszakáról. A kötetlen beszélgetés mellett a zenéé lesz a főszerep, Bartók Béla és Máté Péter ismert dallamai is felcsendülnek majd. Ebben közreműködik Bundzik István, aki a Miskolci Dixieland Band zongoristája.

Július 17-én, szombaton a „Dúdolva mesélek” című programra várják az érdeklődőket. Balogh Kálmán cimbalomművész, Bognár Szilvia népdalénekesnő, valamint Grecsó Krisztián író-költő zenés-mesélős műsora során nem marad szem szárazon. Felkavaró, megható vagy éppen kacagtató, humoros történeteket ismerhetnek meg a résztvevők, miközben a népdalok és a jazz egyvelege hatja át a légkört.

A kapukat 18:30-kor nyitják és az este folyamán a büfé végig üzemel. Eső esetén a Kulturális Központ előcsarnokában tartják meg a programot. A rendezvények minden esetben csak védettségi igazolvánnyal látogathatók!

A jegyárakról a Hírös Agóra honlapján tájékozódhatnak.