Csiperó Ifjúsági Fesztivál

A Csiperó Ifjúsági Fesztivál 2021. július 6 – 9. között kerül megrendezésre Kecskeméten, több helyszínen. A Csiperó szervező csapata idén rendhagyó módon a járványhelyzet okozta kihívásokhoz alkalmazkodva szervezte meg a népszerű fesztivált.

A kreatív szakkörök már július 5-től elkezdődnek. Délelőttönként 9:00 – 11:30 között, a Kápolna utca 24 szám alatt található Csiperó udvarban várják a 9 – 12. évfolyamos diákokat ingyenes foglalkozásokra, ahol különböző díszítő technikákat próbálhatnak ki, a Csiperós motívumokat szem előtt tartva. Délutánonként 13:00 és 15:30 között szintén a Csiperó udvarban filmes szakkörön vehetnek részt a fiatalok, ahol fotós, filmes és író tehetségüket kamatoztathatják. A foglalkozások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, jelentkezés a csipero@csipero.eu e-mail címen lehetséges.

A „Gyermekvarázs” elnevezésű programsorozatuk idén online valósul meg. A magyar és külföldi csoportok produkcióit a Nagyszínpad helyett most a Csiperó hivatalos Facebook oldalán, illetve YouTube csatornáján követhetik nyomon az érdeklődők, a fesztivál alatt minden nap délután 3 órakor közzétett videón keresztül.

A minden évben közkedvelt „Kórusprogram” idén sem fog elmaradni, megszokott helyszínen, Kecskemét Főterén, a Romkertben kerül megrendezésre. Belgium, Olaszország, Lengyelország, Magyarország kórusai mellett montenegrói, szerbiai, macedóniai, albán, bosznia-hercegovinai és koszovói kórusok és zeneszerzők csatlakoztak a WEBEUnited elnevezésű projekthez. Ezen felül néhány kórus a Kápolna utca 24. szám alatti Csiperó udvarban is fellép, melyhez magyar és szerb népdalok adták a produkció alapját.

Élő mini koncertekkel is készülnek a szervezők 2021. július 8-án és 9-én este. Négy zenekar lép fel a Csiperó Kecskeméti rezidenciáján, a Kápolna utca 24. udvarán, a Nagy Gesztenyefa alatt. Egy olasz, egy szerbiai és egy magyar zenekar fellépésén kívül még az európai világzenei színtéren is népszerű Zoord zenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők. Az önálló koncerteket péntek este egy közös produkció zárja, melyre a zenekarok együtt készülnek fel. A koncertek a jelenlegi szabályozások szerint 18 év felett csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

További információkért látogasson el a Csiperó honlapjára.

Forrás: Csipero.eu