Kodály Művészeti Fesztivál

Idén július 19-30. között kerül megrendezésre a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten. A programsorozat 12 napot ölel fel és a Hírös város ismert kulturális helyszínei, valamint különleges közterei adnak otthont a koncerteknek, műsoroknak.

Kecskeméten 1970-ben rendezték meg először a Kodály Szemináriumot, amelynek egy hangversenysorozat is a része volt, évtizedek alatt ebből alakult ki a Kodály Művészeti Fesztivál. A kortárs magyar zene jeles képviselői, valamint a helyi zenei műhelyek mellett más művészeti ágak szereplői is helyet kapnak a fesztivál repertoárjában.

A Kodály Művészeti Fesztivál a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar nyitókoncertjével indul július 19-én 20 órakor a Hírös város főterén. A programok között szerepel Bretz Gábor operaénekes előadása, a Sárik Péter Trió koncertje, valamint a Nemzeti Ifjúsági Kórus hangversenye és a Duna Művészegyüttes műsora is. A gyermekek számára remek kikapcsolódási lehetőséget jelenthet a Mozart a varázsló című kosztümös előadás. A fesztivál zárókoncertjén Sergei Nakariakov világhírű orosz trombitaművész fellépését hallhatják július 30-án 20 órakor a Nagytemplomban.

Idén egy újdonsággal is készülnek a szervezők! A Kodály Pont elnevezésű helyen, a Deák Ferenc téren bárki zenélhet, vagy megoszthatja gondolatait a zenéről. Játékos lehetőségekkel, kortól, műfajtól vagy éppen hangszertől függetlenül mutathatják meg művészi vénájukat a lelkes vállalkozók a fesztivál ideje alatt minden nap 18:30 és 19:30 között.

További információ elérhető a Kodály Művészeti Fesztivál oldalán és a Hírös Agóra honlapján.