Orgonák éjszakája

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2021. augusztus 7-én, szombaton az OrgonaPont rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre Kecskeméten az Orgonák éjszakája.

Forrás: Filharmónia Magyarország

Kecskeméten, az Ortodox templomban 17:00 órakor veszi kezdetét a hangszerek királynőjét népszerűsítő program. A Philharmonic Brass Quintet koncertjét hallhatják az érdeklődők, akik a klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei- és könnyűzenei feldolgozásokat adnak elő. Ezt követően 18:00 órától a Református Templomban Mészáros Zsolt Máté orgonaművész, Vizin Viktória alt és Vizin-Esquivel Carmen mezzoszoprán előadásában hallhatják a Freudvoll und leidvoll, avagy hangok az orgona bűvöletében című művet. Az este a Barátok templomában folytatódik, ahol Bednarik Anasztázia orgonaművész és Kecskés György kürtművész Laudatio című műsorán vehetnek részt 19:00 órától. Este 20:00 órától, a Piarista Templomban Mozart és Haydn orgonáját Tóth-Vajna Zsombor orgonaművész és a Quartetto Speranza előadásában élvezhetik. Az Orgonák éjszakája az Evangélikus Templomban ér véget, ahol 21:00 órától Farkas Zsolt orgonaművész és Szőke Nikoletta alt énekesnő által hallhatnak Világslágereket orgonán.

A hangversenyek között is színes programmal várják a kicsiket és nagyokat, fényfestéssel, játékokkal és térzene koncertekkel biztosítják a jó hangulatot.

Jegyeket a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.), országszerte a Filharmónia irodáiban, a Ticket Express jegyirodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon vásárolhatnak. Egy jeggyel, melynek ára 2.900 Ft, az összes kecskeméti Orgonák éjszakája koncert látogatható. Nyugdíjasoknak és diákoknak -10% kedvezményt biztosítanak, illetve Filharmónia bérlet felmutatása esetén -20% kedvezményben részesülhetnek.

További információkért látogasson el a Filharmónia Magyarország weboldalára.