Hírös Hét Fesztivál

2021. augusztus 20-29. között kerül megrendezésre az idei Hírös Hét Fesztivál Kecskeméten.

A fesztivál eredete egészen az 1930-as évekre nyúlik vissza, amikor először annak érdekében rendezték meg az eseményt, hogy a gazdasági világválság után a helyi és környékbeli kézművesek értékesíthessék termékeiket. Ez a hagyomány napjainkig életben maradt, hiszen manapság is csodás kézműves termékeket vásárolhatnak helyi és környékbeli árusoktól. A jó hangulat garantált, hiszen az autentikus házi készítésű tárgyak, ínycsiklandozó ételek és italok mellett pazar zenei élményt is biztosít a fesztivál. Helyi zenekarok és neves hazai előadók fordulnak meg minden évben Kecskemét Főterén, hogy felpezsdítsék a hangulatot!

Idén is számos remek program várja a Hírös Városba érkezőket! Minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb időtöltést,hiszen hagyományőrző divatbemutatóval, komolyzenei koncertekkel és vásári bábjátékkal is készülnek a szervezők. A fellépők között lesz a Kiscsillag, Zséda, a Blahalousiana és az Irie Maffia is!

A teljes programkínálatot ITT tekinthetik meg.

Forrás: Hírös Hét Fesztivál honlapja

A Hírös Fesztivál keretében idén is megrendezik a Hírös Vacsorát augusztus 26-án. Az eseményen való részvétellel a tanulni vágyó, nehéz körülmények között élő fiatalokat támogatják. További részletek elérhetők ITT.

A rendezvény teljes ideje alatt a hatályos járványügyi előírások érvényesek.