Rekord létszámú turista a kecskeméti Tourinform Irodában

A Tourinform Kecskemét rekordot döntött a személyes látogatók számát tekintve 2021. augusztusában. Az irodába betérő belföldi és külföldi érdeklődők száma 1379 fő volt.

Idén augusztusban kiugróan magas látogatószámmal büszkélkedhet a kecskeméti Tourinform Iroda: összesen 1379-en érdeklődtek az irodában a helyi turisztikai kínálatról és programokról. Közülük 169-en voltak külföldiek, a legtöbben Németországból, majd Hollandiából, de a szomszédos országokon kívül Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Norvégiából, Vietnámból és Mexikóból is érkeztek turisták.

A turisták Kecskemét és térsége látnivalóiról, nevezetességeiről, valamint a helyi és környékbeli rendezvényekről, programokról kaphatnak információkat az irodában. Ingyenes turisztikai kiadványok és térképek is várják őket, de lehetőség van helyi kézműves ajándéktárgyak vásárlására is. A szolgáltatások közül kiemelkedik a kerékpárok, elektromos rollerek, nordic walikng botok és audio guide eszközök bérlése. Az irodának szintén fontos szolgáltatása a városnéző séták szervezése, melyekre idén nyáron minden szombat délelőtt sor került.

A kecskeméti Tourinform Iroda idén tavasszal teljesen megújult a Kisfaludy Fejlesztési Program – Tourinform irodák és információs pontok felújítása című pályázatnak köszönhetően. Egy tágas, esztétikus, és modern fogadótér került kialakításra, valamint az iroda szolgáltatásai is bővültek. A látogatószám emelkedéshez a felújítás és szolgáltatásbővítés mindenképp hozzájárult, de az az elhivatott, alázatos, és profi munka is, amit az új kolléganőink az irodában végeznek. Ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség minőségbiztosítási rendszere alapján végzett személyes ellenőrzések is alátámasztják, hiszen kolléganőink 94%-os értékelést kaptak. A szolgáltatások és kiadványok bővítését továbbra is tervezzük, több olyan projektünk is folyamatban van, melyekkel a kecskeméti turisztikai szolgáltatók látogatottságát szeretnénk növelni a következő szezonban – tájékoztatott Székely Lilla, az irodát fenntartó Hírös Sport Nonprofit Kft. illetékes osztályvezetője.

Kecskemét remek adottságokkal, sokszínű lehetőségekkel rendelkező város. Az ország közepén helyezkedik el, így könnyedén megközelíthető. A turisták szívesen felkeresik a Hírös Várost, mivel itt minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programot. A város a közismert szecessziós épületein túl még számos múzeummal, szabadidős- és sportlétesítménnyel is rendelkezik. Különlegessége, hogy az országban egyedülálló módon szinte az összes felekezet temploma megtalálható a történelmi Főterén. Nagy örömmel tölt el minket, hogy ennyien érdeklődnek városunk iránt, és reméljük a jövőben még többen látogatnak el hozzánk. Szeretettel várunk mindenkit irodánkban! – mondta Bodnár Anna irodavezető.