Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy 1823-ban ezen a napon, azaz január 22-én véglegesítette Kölcsey Ferenc a Himnuszt.

A Magyar Kultúra Napja alkalmat ad arra, hogy kulturális értékeinkre emlékezzünk, nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainkra, szellemi örökségünkre. Kecskemét városa is számos, a kulturális értékek fejlődéséhez hozzájáruló híres szülöttet tudhat magáénak úgy, mint Katona József, Kodály Zoltán, Fényes Adolf vagy Orosz István.

Minden évben országszerte megemlékeznek a magyar kulturális értékekről kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, irodalmi estekkel, színházi előadásokkal. Kecskemét városa is több, az eseményhez köthető programmal készül.

2022. január 21-én, pénteken 17:00-kor a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban Bán János író előadását hallhatják Napjaink kultúrmissziója címmel.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

2022. január 22-én, szombaton 10:00-től 12:00-ig a Cifrapalotában Díszítsük újra a Cifrapalotát, kreatív kézműves foglalkozás lesz kisgyermekek számára, illetve egy egész napos nyomozós játékkal készülnek, Az időutazó címmel.

2022. január 22-én, szombaton 10:00-től 12:00-ig Malacos agyagtál készítés, majd 15:30-tól 17:00-ig Aprók tánca lesz a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben.

Forrás: Kecskeméti Katona József Múzeum

2022. január 22-én, szombaton 14:00-től Monori Anita, keramikusművész előadásán vehetnek részt a Nemzetközi Kerámia Stúdióban Tradicionális és digitális megmunkálásmódok interakciói a kortárs kerámiaművészetben címmel.

Forrás: Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió

2022. január 22-én, szombaton 17:30-kor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a Létfontosságú kultúráról hallgathatnak meg egy beszélgetést Barta Dórával, Harangozó Gyula-díjas érdemes művész, táncművész, koreográfus, a Hírös Agóra ügyvezető-igazgatójával, majd ezt követően 19:00-től Dobszay-Meskó Ilona szerzői estjén vehetnek részt a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Forrás: Hírös Agóra Kultúrális és Ifjúsági Központ