Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület két kategóriában rajzpályázatot hirdet általános iskolás korú gyermekek részére.

A rajzpályázat témája a hungarikumok, mely által szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét a magyar népi hagyományokra és kulturális értékekre. Olyan alkotásokat várnak, melyeken gyerekszemmel jelennek meg a kiválasztott hungarikumok egy A/4-es rajzlapon. A pályaművek beküldési határideje 2022. április 25. A beérkezett rajzokat a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon, Kecskemét Főterén meg is tekinthetik majd 2022. május 6-8. között.

A pályázó gyerekek műveit két kategóriában díjazzák, 5-6. osztályos tanulók, valamint 7-8. osztályosok. Mindkét kategóriában az első három helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzák, többek között belépőjegy a Kecskeméti Fürdőbe vagy a Kecskeméti Vadaskertbe, színházjegy a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadására, valamint mozijegy a Malom Moziba.

Az eredményhirdetésre Kecskemét Főterén, a Hungarikum Fesztivál megnyitóján kerül sor, 2022. május 6-án, pénteken 18 órakor.

A részletes pályázati kiírást ITT olvashatják.