XV. Helyi Termék Ünnep

2022. május 6-8. között kerül megrendezésre a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnep Kecskemét Főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre. A fesztivál ideje alatt Kecskemét központja megtelik hungarikumokkal, színpadi és kulturális műsorokkal, valódi hagyományőrző, családi interaktív programokkal.

Az idei év fő attrakciója a kiemelkedő nemzeti értékek sorába felvett magyar citera és citerajáték lesz. Május 7-én, szombaton 10 órától a Citera Ünnep keretében Citera- és hangszerkészítési bemutató, vásár, szakmai konferencia, női viselet bemutató és citera gálaműsor várja az érdeklődőket.

A fesztivál programkínálatát színesíti a HI-Kecskemét által megrendezett Gasztrovasárnap május 8-án, mely kivételes gasztronómiai élményeket kínál majd gazdag kóstolókkal, látványfőzéssel, sőt még az eredeti magyar gulyásleves titkára is fény derül.

Mindezeken felül a hétvége során tánccsoportok, könnyűzenei együttesek, térségi mesekuckó, magyar népi játékok, népi kismesterségek bemutatója és kézműves foglalkozás garantálják a kellemes időtöltést.

A program részletes leírását ITT tekinthetik meg, valamint az aktuális információkért keressék fel a fesztivál hivatalos Facebook eseményét.