Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

2022. június 10-12. (péntek – vasárnap) között kerül megrendezésre a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, bejárat a Tó Hotel felőli oldalon.

Az ország legjobb sörfőzdéi lesznek jelen a fesztiválon, az érdeklődők a három nap alatt összesen közel kétszáz féle sört kóstolhatnak meg. Maga a fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy a városi programok repertoárjában egy kizárólag hazai készítésű söröket felvonultató rendezvény is teret kapjon. A fesztiválon személyesen találkozhatnak a sörfőzőkkel, akik az érdeklődőknek maguk mesélik el tevékenységüket. A sörfesztivál tehát kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak a manufaktúrák a nagyközönség előtt.

Az esténkénti hangulat felelősök többek között a Vasovski Symphonic, Kollányi Zsuzsi és zenekara, valamint Korda György és Balázs Klári lesznek. Az esti koncertek után pénteken és szombaton éjszaka DJ-ék gondoskodnak majd a részvevők zenei szórakozásáról. Mindezeken felül a minőségi gasztronómiai élményt food truckok ételkülönlegességei biztosítják majd.

A rendezvény ingyenesen látogatható, kapunyitás minden nap 14 órától. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hulladéktermelés visszaszorítására, így üveg-fesztiválpoharak vásárlására lesz lehetőség, mely 600 Ft/db áron lesz elérhető, és elegendő egyszer megvásárolni. Aki azonban az otthoni kedvenc poharát, korsóját preferálja, nyugodtan vigye magával. A területen a poharak elöblítésére is lesz lehetőség.

Bővebb információkat a rendezvény hivatalos Facebook eseményében olvashatnak.

Forrás: www.facebook.com/KmetiKezmuvesSorfesztival